2009.03.30.
12:07

Írta: kekzold

Gyorsan, röviden, tömören

Az elmúlt napok elég eseménydúsan teltek az itteni viszonyokhoz képest.

Csütörtök este Balázshoz voltunk hivatalosak. Én főztem ezúttal az 5 fős társaságnak. Természetesen egy jó kis pastát, mert azt hiszem abban vagyok a legjobb. Dicséretnek veszem, hogy Heli, aki egyébként kenyérrel eszi a tésztaféléket, a lábosból kitunkolta a maradék sonkákat paradicsomszósszal. Utána pedig mindenki megmutatatta a saját zenéit (éljen a jútyúb). A svájci barátunk indiai és kalsszikus zenét hallgat (szenvedés és röhögő gyomorgörcs), Heli REM-et és hasonlókat, Balázs pedig finn metált. Megtanultam franciául és finnül azt h bmeg és kuss (ankülé és tágöl). Lányok, én tényleg tudom hogy van finnül a kuss: skíípíí!

Továbbá egy nagy bölcsességet is megosztanék veletek, elég alja:

 

 

Pénteken pedig moziban voltunk. Ne nézzétek meg a Duplicityt, ami az új Julia Roberts film. Bár vannak magyar vonatkozásai: Rubik kockája a kémek egyeztetett jele és Osvárt Andrea (így hívják?) Clive Owen ribije Rómában (akit otthagy julia Roberts miatt egy kávézóban-okos fiú). Betekintést nyertem a svájci srác rövid életrajzába és egészen bizarr világába. Róla azt kell tudni, hogy eléggé fura lélek. Bár nincs suli, nagy erőkkel kutat, órákat tölt a rajongásig imádott könyvtárában és memoárt ír a keresztes háborúkról. Továbbá ő az első meleg akivel találkoztam életemben és beszélgettem is. Trillió kérdésem lenne hozzá a témában, de még nem nagyon mertem feltenni őket. Azért az kiderült, hogy Bécsben kezdett el egyetemre járni, mert elege lett az anyjából (az én fejemben ez persze úgy néz ki, hogy anyuka nem tapsikolt örömében, hogy nem lesznek unokák), ahol volt egy kőgazdag barátja (fejemben a szeretője), aki több száz eurós vacsorákra vitte. Hiába, a sztereotípiák ilyenek. Rossz és gonosz dolog. Le akarok szokni róla!

A baszk bárban ittunk vörösbort, olyan pohárból, amit én otthon mécsestartónak használok. Belefolytunk kicsit a helyi éjszakai életbe. És kiderült, hogy a franciák csak akkor beszélnek angolul, ha részegek-tudtuk meg Harry Potterként és Brianként bemutatkozó barátainktól. Ez biztos olyan dolog, mint a politika: én is érszegen értek egyet balos nézetekkel. Továbbá a bárhoz tartozó teraszt éjfélkor bezárják-barbarizmus, mivel a bárok annyira icipicik, hogy így a mulatozók 80%-a az utcára szorul. Az est végén pedig bebizonyította nekünk a svájci, hogy közelebb kerültünk a szívéhez: arrafelé kézfogással köszönnek és köszönnek el az emberek. Mi ezúttal 2-2 puszit is kaptunk búcsúként.

Breaking news: kiházasodott az előző bejegyzés cipője. Éljen a melegházasság! Párja egy "nagyon helyes vöröses hajú lánypapucs, aki tangát visel", sőt Horvátországot is megjárta, ott veszítette el tragikus körülmények között a párját-a történetben pedig egy nővérhívó is szerepet kapott.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kroasszon.blog.hu/api/trackback/id/tr401034911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CB 2009.03.30. 12:15:51

kérdezd nyugodtan a svájcit! ha érzi, hogy nem szemétkedésből csinálod, akkor fog veled beszélgetni a dolgairól!!!
süti beállítások módosítása