2009.04.25.
18:33

Írta: kekzold

Fejlemények

Kedves XY!

Pár héttel ezelőtt már jelentkeztem Önnél és ABnál is a problémámmal Toulouseból, Franciaországból. Akkor is az itteni sztrájkkal kapcsolatban. Ön akkor arra kért, hogy még maradjak. Most azért írok újra, hogy tudassam Önnel, a sztrájk ügyében azóta sincsen változás. Az itteni vizsgák elvileg május 15-én kezdődnének. Mivel óráink még elvétve voltak csak a félév elején (azok is csak félig-meddig megtartva), teljesen reménytelennek látom a helyzetünket. Annál inkább, hogy az itteni diák- és tanárszervezetek nem hajlandók felfüggeszteni a blokádot, erről rengeteg információnk van. A legtöbben pedig azt mondják, hogy az egész félév érvénytelenítve lesz, nem lesznek vizsgák se. Rajtam kívül még egy diák van itt, ZZS, ő másbüfé szakos, szintén még osztatlan képzésben tanul, negyedéves ő is.
Ha jól tudom, az otthoni vizsgáink is májusban kezdődnek.
Úgy gondolom, hogy az itt tartózkodásunk teljesen hiábavalóvá vált. Hiszen ha a fentiek leírtak igazak és nem fogjuk tudni teljesíteni az itteni tantárgyainkat, haza kell mennünk ugyanezekből levizsgázni, ami lássuk be, szinte reménytelen, ha az utolsó pillanatig várunk a hazaúttal. Én jövő tavasszal diplomázni szeretnék és emiatt semmiképp se szeretném elveszíteni ezt a félévet és kicsúszni vagy pedig idén kevesebbet teljesíteni, így a szakdolgozatom írása alatt lehetetlen mennyiségű tárgyat kéne elvégezni. Úgy tudom, hogy más francia egyetemeken legalább a nyelvi órákat megtartják, nekünk ezeket se.
Az Erasmus félév célja elvileg szakmai fejlődés lenne, amit az esetleg így vagy úgy letett vizsgákkal nehéz pótolni. Arról nemis beszélve, hogy mindketten label státuszúként vagyunk itt, mindketten, mindkettőnk családja szakmai fejlődésünk érdekében vállalta a kinntartózkodással járó költségeket, hiába.
Tudomásom szerint más diákok már elkezdtek visszatérni az országaikba. Ha az egyetem álláspontja ezt lehetővé teszi, kérem engedélyét a mi hazautazásunkat illetően is. Én az összes lehetséges információhoz igyekeztem hozzájutni, ezeket most le is írtam Önnek, de ha tud, kérem Ön is lépjen kapcsolatba az itteni egyetemmel a tényállás tisztázása érdekében. Kérem, ha lehetséges ez, írja meg milyen papírokat szerezzünk be itt, hogy mindez legális legyen.
Megértésben bízva:
Én

 

Kedves Kollégák, Hallgatók,
2009. április 9-től május 5-ig nem vagyok elérhető, kérem közvetlenül a kari Erasmus koordinátorokkal vegyék fel a kapcsolatot.

XY

 

Kedves Én!

Én teljesen megértem, egyetértek az Ön által jelzett tényekkel.
Azt javasolom, hogy kérjen a lenti helyzetről egy hivatalos angol vagy francia nyelvű igazolást (amit majd magyarra lefordítja, és a tanszéken hitelesíti). Jöjjön haza vizsgázni, sikeresen lezárni a félévet!
Mivel nem vagyok illetékes, ETR-s, index-es ügyekkel kapcsolatban, majd itthon a TO-n kell egyeztetni.
Nem hinném, hogy XY Erasmus programvezetőnek most már eltérő véleménye lenne....ráadásul nem is kapott anyagi támogatást!!

Üdvözlettel:

AB

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kroasszon.blog.hu/api/trackback/id/tr221086061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dalmus 2009.04.26. 11:56:23

Látom halálosan segítőkészek annyira sajnálom Julisom. Egyébként a toulusi szobatársan azt mondja, ő úgy tudja, jövő héten véget ér a sztrájk.

LAU 2009.04.26. 22:08:40

most akkor mi van,Julcsi? Mikor mész haza, tudod már?

dalmus 2009.05.06. 11:05:44

Julis, írjáááál máááár!!!!!!!
süti beállítások módosítása